Żywieniowcy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
nieokreślona
(1)
Placówka
Czytelnia w Babiaku
(1)
Autor
Ciborowska Helena (1944- )
(1)
Ciborowski Artur
(1)
Rudnicka Anna (dietetyk)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(1504)
6-8 lat
(973)
0-5 lat
(791)
9-13 lat
(516)
Młodzież
(310)
Żywieniowcy
(1)
14-17 lat
(233)
Dorośli
(152)
18+
(41)
Szkoły podstawowe
(20)
Szkoły wyższe
(20)
Rodzice
(16)
Szkoły średnie
(11)
Gimnazja
(3)
Pracownicy samorządowi
(3)
Proza
(3)
Nauczanie początkowe
(2)
Nauczyciele
(2)
Studenci
(2)
14-17
(1)
4+
(1)
Adwokaci
(1)
Bibliotekarze
(1)
Chorzy
(1)
Chorzy na boreliozę
(1)
Chorzy na cukrzycę
(1)
Dietetycy
(1)
Fizykoterapeuci
(1)
Grupa wiekowa 0-5 lat
(1)
Grupa wiekowa 6-8 lat
(1)
Grupa wiekowa Dzieci
(1)
Grupa wiekowa Młodzież
(1)
Klasa 1
(1)
Klasa 2.
(1)
Klasa 4.
(1)
Klasa 5.
(1)
Klasa 6.
(1)
Lekarze
(1)
Lekarze rodzinni
(1)
Licea
(1)
Literatura polska
(1)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(1)
Osoby w wieku starszym
(1)
Poziom nauczania Gimnazja
(1)
Poziom nauczania Szkoły ponadgimnazjalne
(1)
Pracownicy naukowi
(1)
Prokuratorzy
(1)
Przedszkola
(1)
Pszczelarze
(1)
Radcy prawni
(1)
Rodzina adopcyjna
(1)
Szkoły ponadgimnazjalne
(1)
Sędziowie
(1)
Technikum
(1)
Temat
Dietetyka
(1)
Zdrowe żywienie
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywienie dzieci
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka / Helena Ciborowska, Anna Rudnicka ; współpraca Artur Ciborowski. - Wydanie 4. rozszerzone i uaktualnione, 4. dodruk - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2017. - 658 stron : ilustracje, tabele ; 24 cm.
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: 1. omówienie podstaw żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych 2. aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami 3. omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia w Babiaku
O dostępność zapytaj w bibliotece.: sygn. 61 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej